Majonez Kielecki roślinny, nowość wprowadzona przez WSP „Społem” na rynek w lipcu 2020 r., otrzymał certyfikat jakości Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Na początku lutego specjaliści związani z branżą spożywczą oraz technolodzy żywienia oceniali smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny w/w wyrobu. We wszystkich kategoriach konkursowych Majonez Kielecki roślinny osiągnął najwyższe noty, co oznacza, że produkt otrzymał wyróżnienie i godło - „Doceń polskie” w kategorii TOP PRODUKT.
Skład nowego majonezu oparty został m.in. na białkach grochu, oleju rzepakowym i aromatycznej musztardzie. Nie ma w nim żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, dlatego Majonez Kielecki roślinny jest doskonałą alternatywą nie tylko do osób na diecie wegańskiej, ale także do klientów chcących urozmaicić lub zmienić swój codzienny jadłospis. Dzięki unikalnej kompozycji smakowej, aksamitnej i kremowej konsystencji oraz wykorzystaniu wysokiej jakości składników wyrób od początku cieszy się ogromną popularnością wśród konsumentów na polskim rynku. „Bardzo cieszy nas ta nagroda, ponieważ jest potwierdzeniem wysokiej jakości naszego produktu. Jest to dla nas bardzo ważne, że to już kolejna nasza propozycja otrzymała wysokie noty w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Potwierdza to strategię działania oraz trend związany z docenianiem przez konsumentów artykułów najwyższej jakości, opartych na naturalnych składnikach” – mówi Zbigniew Mojecki, z-ca prezesa ds. handlowych Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”.
Link do strony artykułu: https://wm.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/majonez-kielecki-roslinny-z-certyfikatem-docen-polskie